blog24/07/2023

Cloenda del curs d’atenció sociosanitària i treball domèstic de Càritas Anoia-Segarra

Acte de cloenda i de lliurament de diplomes de la 10a. edició del curs d’Atenció sociosanitària a la persona i treball domèstic, cofinançat pel POISES – Programa Operatiu D’inclusió Social i Economia Social 2020-2023

Aquest mes de juliol s’ha realitzat l’acte de cloenda i de lliurament de diplomes de la 10a. edició del curs d’Atenció sociosanitària a la persona i treball domèstic de Càritas Anoia-Segarra, cofinançat pel POISES – Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social 2020-2023.

L’objectiu del curs ha estat millorar l’ocupabilitat i facilitar la incorporació al món laboral de les persones en situació de risc o en exclusió social, oferint una formació teòrica-pràctica en l’atenció a les persones grans dins l’àmbit de la llar.

En aquesta edició del curs han participat 10 persones, i com a punt a destacar és que durant el curs 5 persones han trobat feina, 4 d’elles dins del sector d’atenció a les persones dependents.

El curs de 300 hores s’ha dissenyat  tenint en compte el certificat de professionalitat del treball domèstic SSC413_1 realitzant tasques de neteja de superfícies i mobiliari de la llar; elaboració d’aliments; rentat i planxat; cosir manualment, preparació de llits i, sessions per desenvolupar intervencions d’atenció física domiciliària dirigides a persones amb necessitats d’atenció sociosanitària, que corresponen al mòdul d’higiene i a atenció domiciliària del certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones en el domicili UCO249_2.

Un punt important del curs és la  realització de pràctiques en empresa, aspecte que ha permès que cada vegada més hi hagi persones participants que puguin incorporar-se al món laboral. Aquest any l’empresa col·laboradora en les pràctiques ha estat Las Hermanitas de los Ancianos desamparados.

Per l’organització d’aquesta edició del curs, s’ha comptat amb la col·laboració de 5 persones voluntàries de l’entitat,  16  professionals del sector i 5 empreses contractades.

Paral·lelament al curs, des de Càritas es treballa també per incrementar les oportunitats de treball de les persones participants, afavorint la intermediació laboral entre empreses i famílies ocupadores.