L’Acció Social de les Càritas de la Diòcesi de Vic

Fonamentem la nostra acció en l’acollida i l’acompanyament a les persones vulnerables i excloses.

Promovem l’empoderament de les persones perquè defensin els seus drets humans en els tres àmbits del desenvolupament integral: necessitats bàsiques, sentit de la vida i participació social.

FES UN DONATIU

L’acollida i l’acompanyament social

Acollim i acompanyem les persones i famílies en situació de vulnerabilitat social en la cobertura de les necessitats bàsiques per viure-hi dignament i millorar la seva situació personal i social.

Inclusió  social

Vetllem perquè les persones tinguin les oportunitats i recursos necessaris per a reforçar les seves capacitats, el seu empoderament com a persones i la plena participació en la vida social, cultural i econòmica de la comunitat on viuen.

Acompanyament sociolaboral i economia solidària

Acompanyem les persones en els seus itineraris cap a la inserció sociolaboral apostant per la millora de l’ocupabilitat i l’accés al mercat de treball. Els projectes d’orientació i tallers de competències professionals, els cursos formatius, el servei d’intermediació i la prospecció en el teixit empresarial són els instruments que ho fan possible. L’impuls de les iniciatives d’economia solidària i ecològiques contribueixen a posar la persona al centre i a tenir cura del planeta.

Habitatge digne
 

Acollim i acompanyem les persones i les famílies en la garantia del dret a viure en una llar digna. Col·laborem en oferir pisos d’inclusió social a persones que viuen en situació d’exclusió residencial per tal que puguin millorar les seves condicions de vida.

Vols col·laborar amb l’acció social de Càritas?

Ajuda’ns a ser on més ens necessiten.