blog04/07/2023

Final de curs d’El Cosidor de Càritas Interparroquial de Ripoll

Càritas Interparroquial de Ripoll ha celebrat el final de curs d’El Cosidor, un projecte socioeducatiu que permet potenciar les relacions socials i comunitàries dels participants a través d’un taller de costura

Càritas Interparroquial de Ripoll ha celebrat el final de curs d’El Cosidor, un projecte socioeducatiu iniciat el passat octubre de 2022, amb un total de 19 participants i 8 voluntaris, que permet potenciar les relacions socials i comunitàries dels participants a través d’un taller de costura.

Aquest taller pretén que la costura sigui un context on permeti treballar competències, habilitats socials, personals i laborals que ajudin a empoderar i donar eines als participants com l’aprenentatge de la llengua catalana, l’adquisició d’habilitats socials i comunicatives, competències laborals i coneixement de l’entorn, entre altres.

Aquest ha estat un espai dinamitzat per a un professional de l’àmbit de la costura per aportar els coneixements més tècnics, conjuntament amb un equip de voluntaris i la intervenció d’un educador social per a coordinar l’equip i acompanyar des d’una perspectiva educativa a tots els participants.

El projecte ha tingut una gran acollida per part de tots els participants i es pretén tornar a iniciar-lo el proper mes de setembre. Tot l’equip ha pogut gaudir d’un esmorzar cuinat per les mateixes participants i seguidament com a activitat especial s’ha visitat el Museu Etnogràfic de Ripoll!