blog16/01/2024

Una desena de dones han finalitzat un curs de formació tèxtil per millorar la seva ocupabilitat

El passat 12 de setembre es va iniciar el curs de Confecció amb màquina remalladora de Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra, projecte que forma part de la convocatòria 2023 INDITEX de Càritas Espanyola.

L’objectiu del curs ha estat millorar l’ocupabilitat i facilitar la incorporació al món laboral de les persones interessades a formar-se en l’àmbit de la màquina remalladora.

Aquest curs de 180 hores, ha comptat amb la participació de cinc persones voluntàries i una docent contractada. S’han realitzat 100 hores de formació teòrica que s’han complementat amb 80 hores de pràctiques en empreses tèxtils.

Han col·laborat en la realització de les pràctiques no remunerades 6 empreses del sector de la confecció tèxtil: GAVIPUNT SL, JOELO 2006 SL, TEX 51 SL, CONOS SCP, IPUNT KMIT 2000 SL i CONFECCIONES MAFILLS SL.

Aquesta formació es realitza en el marc d’un itinerari que realitza la persona atesa en el servei d’orientació laboral de Càritas que engloba diferents accions com el seguiment tutorial individual, activitats formatives, suport en la recerca de feina i intermediació laboral amb empreses.