Noticia01/12/2023

Càritas Diocesana de Vic contribueix a pal·liar la pobresa energètica de famílies vulnerables

La Convocatòria 2023 del Fondo Santander ha permès que, durant aquest any, diverses Càritas de la Diòcesi de Vic hagin pogut  contribuir a la  millora de la qualitat de vida de persones afectades per la vulnerabilitat energètica.

D’aquesta manera, diferents persones i famílies, acompanyades per les Càritas de la Diòcesi de Vic, han disposat d’ajuts econòmics per a renovar electrodomèstics com estufes, rentadores, neveres… o bé reformes relacionades en il·luminació i tancaments d’habitatges, entre d’altres. Sota criteris mediambientals i d’estalvi -fomentant així la lluita contra el canvi climàtic-, aquestes renovacions  repercuteixen directament en la qualitat de vida i l’economia de persones que es troben en situació de vulnerabilitat, aportant millores en la temperatura de l’habitatge, en la conservació dels aliments i en l’estalvi energètic de les seves llars..

Càritas Internationalis està realitzant una campanya a nivell mundial per fomentar el respecte i la conservació de “la casa comuna”, perquè, tal i com diu el Papa Francesc a l’encíclica Laudato Si, “No hi ha moltes crisis, és una única crisi social i ambiental”.

Podeu rebre més informació d’aquesta campanya clicant a https://tuit.cat/ru143