Noticia21/09/2023

Càritas Arxiprestal de Vic presenta la nova junta directiva i les dades de la memòria i activitat econòmica de l’any 2022

Càritas Arxiprestal de Vic ha acompanyat 929 persones durant l’any 2022 en els 23 projectes que ofereix acompanyant 842 llars

Càritas Arxiprestal de Vic ha celebrat, un any més, la seva assemblea tot presentant la nova junta directiva i les dades de la memòria i activitat econòmica de l’any 2022.

En aquest acte han presentat la nova junta directiva, quina és la feina que s’ha estat fent durant el transcurs de tot l’any 2022, explicant quins programes ofereixen, quines activitats s’hi desenvolupen i quines són les dades econòmiques.

L’acte ha comptat amb la presència del director, Joan Vergés; el secretari, Jeroni Vinyet; el tresorer, Josep Castanyer, i els vocals Montse Peix i Julià Segura.

Dades rellevants i accions significatives

Càritas Arxiprestal de Vic ha acompanyat 929 persones durant l’any 2022 en els 23 projectes que ofereix acompanyant 842 llars. D’aquestes 929 persones ateses, el 48% són dones i el 52% són homes.

Càritas Arxiprestal de Vic constata un any més com la llei d’estrangeria és una gran barrera que deixa al marge a moltes persones –on el 61% de les persones que s’han atès, es troben en situació d’irregularitat administrativa–, i l’increment de les dificultats d’accés a l’habitatge, en què el 70% de les persones ateses viuen en infrahabitatge (ocupant, relloguer, acollit, alberg o sense habitatge).

L’entitat ha comptat amb el suport de 108 persones voluntàries que han dedicat el seu temps de manera altruista per ajudar l’entitat.

Acollim i acompanyem

Els projectes socials que es duen a terme des de Càritas Arxiprestal de Vic amb les seves respectives dades són les següents:

Programa d’Acollida i acompanyament social

 • 750 persones acompanyades i 693 llars beneficiades
 • 9 persones voluntàries
 • 704 acompanyaments realitzats
 • 512 ajuts econòmics i 22 en espècie

Programa per a Persones sense llar i habitatge digne

 • 7 pisos d’acollida temporal, 34 participants i 1.612 accions d’acompanyament

Programa Sociolaboral i economia social i solidària

 • 69 participants en itineraris d’inserció i 223 intervencions
 • 27 insercions laborals i 16 empreses col·laboradores

Programa d’Infància, adolescència i família

 • 69 participants i 34 persones voluntàries

Programa d’Educació i formació d’adults

 • 30 participants i 20 persones voluntàries

Programa d’Acompanyament jurídic

 • 70 persones ateses en orientació i 30 en processos de regularització

Programa de Persones grans

 • 17 participants
Continuem en el nostre camí d’avançar en el benestar de les persones que ho necessiten, tant les que s’acosten a Càritas per demanar-ho com les que detectem des dels nostres programes i desconeixen que els podem ajudar. Sense deixar de banda l’assistència més urgent, oferim acompanyament i quan ho requereix la seva situació, formació i orientació per assolir la inserció laboral amb la finalitat d’aconseguir una autonomia personal que els permeti formar part de la nostra societat.
Donem les gràcies a tot el voluntariat que fa possible tirar endavant els projectes que es porten a terme. També agraïm a les administracions la bona entesa, la col·laboració mútua. I expressem el nostre agraïment sobretot als socis i a les sòcies, a les persones i entitats donants, que ens ajuden econòmicament, sense les quals el que fem no seria possible.

Tu hi tens molt a veure. Col·labora-hi!

Fent-te soci/sòcia o fen-te voluntari/ària: vine’ns a veure al Carrer Sant Just nº3 de Vic o truca al 93 885 16 42

Fent un donatiu: BBVA ES28 0182 3507 4002 0856 4332