Noticia20/11/2023

Càritas s’uneix al Papa Francesc per demanar la pau a Terra Santa

Càritas s'uneix al Papa Francesc per demanar la pau a Terra Santa

Càritas espanyola insta l’alto el foc a Terra Santa. Se suma així a la constant crida de pau del papa Francesc i al comunicat publicat aquest dimarts per Caritas Internationalis. Un mes després de l’atac de Hamàs a Israel, la reacció d’aquest últim i la guerra que s’ha desencadenat des de llavors, Caritas Internationalis exhorta a totes dues parts al fet que cessin el foc, protegeixin la població, garanteixin l’accés de l’ajuda humanitària, respectin el dret internacional i alliberin a tots els ostatges.

“Gràcies a la nostra humanitat comuna, tota vida humana és igualment sagrada i cap es pot descartar com un dany col·lateral necessari”, assegura el secretari general de Caritas Internationalis, Alistair Dutton, que posa l’accent en l’imperatiu de respectar el dret internacional humanitari, inclòs el principi de distinció entre civils i combatents.

En la nota, Caritas Internationalis recorda que en reiterades ocasions ha fet una crida perquè es garanteixi l’accés humanitari sense obstacles als 2,3 milions d’habitants de la Franja de Gaza, que ha estat assetjada i privada d’aigua, aliments, medicines i combustible durant gairebé un mes. Tots els passos fronterers de Gaza s’han de reobrir per permetre una assistència humanitària adequada, assenyala el comunicat.

La situació a Cisjordània també s’està deteriorant ràpidament, amb creixents amenaces a la vida i a l’ús de civils, detencions arbitràries i restriccions a la lliure circulació.

“Totes les persones a Terra Santa tenen dret a rebre assistència humanitària i totes les parts en el conflicte han de complir amb les seves obligacions per garantir que se’ls hi proporciona”, afegeix Dutton. A més, insisteix que s’ha de protegir els civils i la infraestructura civil i restablir immediatament els serveis essencials per a la supervivència de la població civil.

“La Confederació Càritas s’uneix al Papa Francesc i als representants de les esglésies locals en la seva crida per la pau. Les conseqüències humanitàries i per als drets humans d’aquesta violència seran devastadores, complexes i duradores, no sols a Terra Santa sinó a tota la regió d’Orient Mitjà. Aquest conflicte ha de cessar immediatament. Ara és el moment de la pau”, conclou Dutton.

Càritas uneix les seves oracions a les de persones de totes les religions que resen per la pau, la comprensió i la reconciliació, i per un futur durador i just per a tots els pobles de Terra Santa i la regió d’Orient Mitjà.