Noticia04/06/2024

Ha finalitzat el curs d’iniciació en construcció

El curs, que ha comptat amb 12 participants, és un projecte de formació de Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra

Des del 15 d’abril i fins al 24 de maig, Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra ha realitzat un curs d’iniciació a la construcció. El curs, que ha comptat amb la participació de 12 persones, 11 homes i una dona, ha tingut una durada de 123 hores repartides en diversos mòduls: 20 hores dedicades als riscos laborals de la construcció, 100 hores tècniques de construcció i 3 hores transversals.

En el transcurs d’aquest curs els alumnes han pogut realitzar la preparació de la pasta, aprendre a fer envans, enrajolar, posar paviment o fer volta catalana. Per tal de realitzar les classes amb la màxima professionalitat possible, s’ha comptat amb la col·laboració d’un voluntari com a docent i s’ha contractat una empresa per ensenyar les qüestions relacionades amb els riscos laborals.

Les classes s’han dut a terme fora de les instal·lacions de Càritas amb l’objectiu de poder apropar-nos a les empreses especialitzades del sector de la construcció, i així poder potenciar la intermediació laboral. En aquest cas, el curs s’ha realitzat a les instal·lacions de l’empresa Saltoki d’Igualada, que col·labora amb Càritas en la cessió de l’espai i en una part del material, tant pel mòdul de riscos laborals com en el de construcció.

Aquesta formació ha proporcionat als participants millorar la seva ocupabilitat, facilitant la seva incorporació en el món laboral, sobretot en el sector de la construcció.