Noticia27/10/2023

CAMPANYA | Ningú sense llar

Comparteix la teva xarxa. Ningú sense llar. No deixis que es quedin fora de cobertura.

Campanya de persones sense llar

SEGUIM FORA DE COBERTURA

Aquest any 2023, les persones en situació de sense llar continuen FORA DE COBERTURA.

Un any més demanem que les Administracions i els poders públics garanteixin els drets de totes les persones amb un compromís real. Demanem que el dret humà a l’habitatge sigui una prioritat política.

Quan no hi ha habitatge, es vulnera el dret a l’aigua, a la higiene, a la seguretat, a l’alimentació, a l’ús de les tecnologies, a tenir una adreça per a les gestions. També a la salut física i mental. Aquest és l’efecte dòmino.

Es vulnera el dret a l’empadronament, necessari per accedir al sistema de drets.

Quan no hi ha habitatge, no només es menja malament, sinó que es deixa de comprar per cuinar, cada cop es perd més autonomia i la situació es cronifica encara més.

L’espai públic ha de ser PÚBLIC de debò. Les persones que dormen al carrer ho fan perquè no tenen cap altre lloc: els bancs individuals, els filferros i les rampes expulsen sense solució. On queda la dignitat?

Demanem que la societat ampliï la mirada i que es posi en el lloc de les persones que viuen una situació diferent. Més enllà de les circumstàncies de dificultat, les persones tenen un passat i un futur digne.

Demanem respecte i bon tracte: ja n’hi ha prou de robatoris, de violència, de situacions de maltractament i de mirades de rebuig. Sempre són històries de dificultat.

També volem dir a les persones que es troben ara en situació de sense llar que s’animin a lluitar, que sàpiguen que no són invisibles. Sabem que ningú no és al carrer per pròpia voluntat.

Volem una societat que prioritzi el dret humà a l’habitatge i que es comprometi d’una manera real.

No deixem que quedin:
FORA DE COBERTURA. COMPARTEIX LA TEVA XARXA.

 

Amplia la informació aquí: Díptic Ningú Sense Llar