Noticia30/03/2022

Càritas Arxiprestal de Manresa inicia un nou curs de formació de cures de les persones i la llar

Es tracta d'una formació basada en el Certificat professional de Treball domèstic i està financiat per INDITEX

L’exclusió social i la pobresa avui tenen nom de dona, migrada, en situació administrativa irregular, ….

Com a educadores socials que acompanyem a aquestes dones des de la vessant laboral, oferint orientació laboral i formativa, intermediació amb les famílies, negociant les condicions laborals i vetllant en general pel bon funcionament d’aquesta relació laboral, acompanyament en la regularització administrativa, entre moltes altres coses, volem parlar del que observem dia a dia, ressaltant varis punts importants:

Lluitem per unes condicions laborals dignes i per eliminar les situacions d’explotació que es troben les treballadores de la llar.

Volem denunciar l’obstacle que significa la llei d’estrangeria per totes les persones migrades. 3 anys d’espera (empadronament), Sense ajudes, ni permís per treballar, amb situacions de habitatge precàries,… exigint molts documents, entre altres un precontracte de treball per un any, … , lentitud dels tràmits, …

Volem posar en valor les situacions de superació i lluita a les que contribuïm. Es impressionant veure els processos d’apoderament que fan aquestes dones. Veure que nomes fent un canvi de mirada, donant valor a la persona, a la feina que fa, a les dificultats que es troba.

La comunitat, la xarxa, la pedagogia que podem fer entre totes, el canvi de mirada, l’empatia, l’escolta, la consciència, la inclusió, l’acceptació,… son els nostres granets de sorra, el nostre poder i l’hem d’aprofitar

(Escrit de les treballadores socials de Càritas Arxiprestal de Manresa)


A la foto, les persones participants al final del curs de treball a la llar de Càritas Manresa 2022