Noticia12/04/2024

Dues voluntàries de suport educatiu de Càritas Arxiprestal de Vic ens expliquen la seva experiència

Destaquen la satisfacció personal que els genera veure com els nens i les nenes evolucionen acadèmicament

La Montse Alier i la Mònica Cortés són voluntàries de suport educatiu de Càritas Arxiprestal de Vic. Tots els dimarts del curs escolar van al Col·legi Sagrat Cor de Vic, després de l’horari lectiu, i ajuden a nens i nenes en qüestions relacionades amb el llenguatge, la comprensió lectora i també l’àmbit de les matemàtiques.

La Montse i la Mònica formen part d’un grup de sis voluntàries que atenen de manera individualitzada a nens i nenes de 6 i 7 anys, de primer i segon de primària, centrant-se en les necessitats específiques de cada alumne. Elles aporten l’acompanyament i el reforç que els nens i les nenes no tenen a casa seva per diversos motius, sobretot per les dificultats que poden tenir els seus progenitors en la comprensió de la llengua catalana.

Les dues voluntàries destaquen “la satisfacció personal que tenim en veure com els nens evolucionen acadèmicament, i per altra banda el vincle emocional que es crea entre nosaltres i els nens”. També valoren molt positivament que, tot i estar cansats després de tota la jornada escolar, els nens estan contents i amb ganes d’aprendre. També ens comenten que “tot i tractar-se d’alumnes de cursos diferents, s’ha creat un grup ben avingut on destaca el respecte, l’educació i la complicitat entre ells, fet que facilita l’aprenentatge i el bon ambient”.