Noticia11/04/2023

S’inicia la campanya “No costa gens ajudar X dos”

A la declaració de la renda marca les 2 caselles d’assignació solidària i faràs que l’1,4% dels teus impostos es destini a ajudar qui més ho necessita

A partir de l’11 d’abril s’inicia, un any més, la campanya “No costa gens ajudar X dos”, coincidint amb el termini de presentació de la declaració de la renda.

Aquesta campanya s’impulsa des de totes les Càritas de la Confederació i té com a objectiu conscienciar a la societat de la importància de solidaritzar-se amb la tasca que realitza l’Església i Càritas vers els més empobrits de la societat, i aconseguir augmentar l’aportació econòmica dels ciutadans en la declaració de la renda del 2022.

Càritas convida, a la declaració de la renda, a marcar les 2 caselles d’assignació solidària (església i finalitats socials) on l’1,4% dels impostos de cada persona es destinaran a ajudar qui més ho necessita. Amb aquest gest senzill, que no suposa cap cost afegit en l’import final de la declaració, cada ciutadà pot duplicar la seva solidaritat amb les persones més vulnerables.

Les dues caselles no són excloents, i no suposa cap cost addicional per a la persona. En marcar ambdues opcions de manera simultània, els ciutadans poden col·laborar alhora destinant un 0,7% de la base imposable a sostenir l’acció de l’Església i un altre 0,7% a donar suport als fins socials que desenvolupen Càritas i moltes altres organitzacions socials que reben fons de l’IRPF per finançar una part de la tasca humanitària. Així doncs, les dues caselles sumen un 1,4% dels impostos de cada persona contribuent. Això significa que s’està realitzant un compromís doble envers la societat i que, a través d’aquesta ajuda, es contribueix a enfortir els projectes de Càritas per a les persones vulnerables.

No costa gens ajudar X dos